Afke Hartog

Concreet en resultaat gericht!

Over mij

Introductie

Overweeg jij om met een coach samen te gaan werken? En vind je het fijn om meer over je coach te weten, zodat je een keuze kunt maken die goed voelt? Snap ik helemaal. Een klik hebben met je coach is erg belangrijk voor het resultaat. Om je alvast een indruk te geven, vertel ik je hier meer over mezelf en wat voor coach ik ben. Wil je persoonlijk kennis maken, in een kennismakingsgesprek, dat kan natuurlijk ook.

Mini bio: over mij

Mijn naam is Afke Hartog, ik ben 40 jaar en ik ben performance en life coach, hoofdzakelijk werkzaam in Eindhoven. In deze inspirende en sportieve stad woon ik al meer dan 20 jaar. Ik ben geboren in Vlissingen, maar ben vanwege sport, studie en de liefde naar Eindhoven verhuisd. Ik heb tijdens mijn jeugd zeer fanatiek getennist en stond jarenlang in de top 50 van Nederland. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt en ben al ruim 20 jaar tennistrainster. De laatste 18 jaar was ik hoofdtrainster van een grote tennisclub in Nuenen.
Naast mijn werk houd ik me bezig met zelf te sporten, reizen en andere mensen helpen om hun dromen achterna te jagen. Het is al jaren mijn passie om steeds te blijven leren (over het leven, mezelf, mensen, relaties etc.) en ik vind het ontzettend leuk om anderen ook vooruit te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. 

Wie zijn mijn cliënten? 

Ik vind het leuk om mensen te laten zien, dat je met inzet heel veel kunt bereiken.  Ik ben gemotiveerd om jou te helpen om je doelen na te streven. En dat is leuk, want als twee mensen zich ergens voor inzetten, wordt de kans van slagen zoveel groter. Twee zien meer dan een. De ene partij heeft de innerlijke antwoorden (jij) en de andere helpt ze naar boven te halen (ik).

Het is zo mooi om mensen te zien stralen met de nieuwe inzichten die ze opdoen. Hun koers die ze veranderen, doordat er meer keuzemogelijkheden beschikbaar zijn en waardoor ze zich veel beter voelen. En dat ze steeds meer in hun kracht gaan staan. Ik geloof dat ieder mens een groot potentieel heeft. Bijvoorbeeld om gelukkig te zijn, om te kunnen leren en groeien en om talenten te benutten.

Wat voor type mens, coach en sporter ben ik?

Hoe ik in het dagelijks leven ben, open, eerlijk en direct, zo ben ik ook als coach. Ik zou het zelf gek vinden als die twee heel ver uit elkaar zouden liggen. Als sporter heb ik niet “het aangeboren” talent, maar geef altijd alles tot de laatste punt gespeeld is. Ik heb veel wedstrijden of basis van inzet en de juiste mentaliteit kunnen winnen.

Van mijn coachees hoor ik dat ze het gevoel krijgen dat ze bij mij helemaal zichzelf kunnen zijn; hoe ze zich op dat moment ook voelen. En dat ze gewaardeerd worden om wie ze zijn. Verder hoor ik vaak terug: enorm gedreven, doelgericht, betrouwbaar, goede luisteraar die ook tussen de regels door van alles oppikt, eerlijk, open, confronterend als dit nodig is, waarderend, complimenteus, stimulerend en kijkt nergens gek van op. Alles is bespreekbaar!

Hoe werk ik als coach?

Ik probeer tijdens het eerste gesprek heel duidelijk naar boven te krijgen wat jouw hulpvraag is en waarom deze zo belangrijk voor je is. Samen stellen we vast wat voor jou de gewenste uitkomst zou zijn van de coaching. Dan gaan we samen aan de slag!
Met behulp van gesprekken, NLP technieken, anekdotes en voorbeelden van succesvolle mensen gaan we ervoor zorgen dat jij jouw doelen behaald. Dit kan binnen plaatsvinden, maar het zal ook vaak buiten zijn omdat ik ervan overtuigd ben, dat beweging (wandelen of fietsen) kan bijdragen aan het krijgen van nieuwe inzichten en keuzemogelijkheden. Ik geloof erin dat een mens razend snel kan leren om andere keuze te maken en dat een coachtraject geen maanden/ jaren hoeft te duren.

Opleidingen

De meest recente coachopleiding die ik deed, Master in NLP, heb ik gevolgd bij BTSW.  Om mijn coaching verder te ontwikkelen lees ik alles wat er op het gebied van coaching te vinden is, ga ik naar terugkomdagen bij BTSW en bijna wekelijks spar ik met andere coaches omdat ik denk dat je van iedereen kan leren.
In mijn 20 jaar als tenniscoach heb ik alle mogelijke opleiding bij de tennisbond gevolgd en heb ik ook internationaal trainerscongressen bij gewoond. Daarnaast ben ik een aantal malen op bezoek geweest bij grote internationale tennisscholen (oa. Bollittieri en Chris Evert) in Amerika om te leren van de beste tenniscoaches ter wereld. Tijdens mijn carrière als tennistrainster heb ik een deeltijd HEAO studie bedrijfseconomie afgerond.

Wat ik nog meer graag doe

In mijn vrije tijd sport ik graag; tennis, golf en voetbal. Ik houd van fijne mensen om me heen, fietsen en wandelen door de natuur. Ik ben dol op lekker eten maken en opeten!
Verder reis ik graag en mag ik me gelukkig prijzen dat ik al heel wat van de wereld heb mogen zien. Op de foto hiernaast ben ik in Jordanië!

 

Wil je meer weten over de coaching die ik geef of heb je vragen over mij of mijn werk?

Neem dan contact met me op!

 

© 2024 Afke Hartog

Thema door Anders Norén