Afke Hartog

Concreet en resultaat gericht!

Individuele Coaching


wanneer heb je coaching nodig?

We hebben allemaal wel eens het gevoel dat we iemand nodig hebben waar we mee kunnen sparren. Iemand die ons uitdaagt meer uit onszelf te halen of soms met adviezen en keuzemogelijkheden komt waar we zelf helemaal niet aan gedacht hebben. Iemand die de spiegel voorhoudt en je helpt er eens echt goed in te kijken.
Heb je het gevoel dat je er in je eentje niet meer uitkomt en een andere kijk op de dingen nodig hebt, dan kan een coach uitkomst bieden.

Wat kun je van coaching verwachten?

Coaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces dat wordt ingezet om de voor jou wenselijke en duurzame veranderingen te bevorderen. Dit wordt bereikt door middel van gesprekken, opdrachten en NLP technieken.

Door  middel van personal coaching krijg je een helder beeld van jouw waarde, talenten en passies. Je leert jezelf kennen en komt erachter welke keuzes er gemaakt moeten worden om jouw doelen te bereiken.

Coaching sessie voor sporters

Sporter komen vaak naar me toe omdat ze tijdens de training beter presteren van in de wedstrijd. Tijdens een wedstrijd “komt het er niet uit” en lukt het ze niet om optimaal te presteren.
Daarmee wordt al gelijk duidelijk dat het verschil tussen wedstrijden en trainingen voor sommige sporters groot is. Het denken van de sporter zorgt hier vaak voor. Gedachtes als: “nu moet ik het laten zien, ik mag geen fouten maken, als ik zenuwachtig wordt, verlies ik het zeker” zorgen ervoor dat een wedstrijd heel anders beleefd wordt dan een training. Meer spierspanning, adrenaline en verlies van focus kunnen hiervan het gevolg zijn.

In een 1 op 1 gesprek help ik de sporter te achterhalen waarom het bij hem of haar het niet lukt om optimaal te presteren. Ik leer de sporter zijn gedachtes te begrijpen en deze zo te beïnvloeden dat ze bevorderd gaan werken. Daarnaast krijgt de sporter handvatten hoe om te gaan met zenuwen, kritiek en tegenslag.

Coaching iets voor jou?

Misschien heb je nog nooit eerder coaching gehad en heb je geen idee of het iets voor je is. Dan kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij me aanvragen. Ik beantwoord daarin al jouw vragen. We kijken samen of coaching past bij jou en je onderwerp. En minstens zo belangrijk: je kunt zelf ervaren of je met mij een klik hebt.

Hoe gaat het verder?

Als je besluit te beginnen, maken we een afspraak voor het eerste coach-gesprek. Meestal ga ik met coachees wandelen op een mooie rustige plek in de bossen of op de heide. Andere locaties zijn ook mogelijk. Bij mij thuis of in een rustig cafeetje bijvoorbeeld.

Hoe lang duurt het?

Afhankelijk van het onderwerp zijn er meestal zo’n 4-5 coachgesprekken van 1 tot 1.5 uur nodig om je doel te bereiken. Het varieert. Het gemiddelde in mijn praktijk is 4 gesprekken. Soms is zelfs 1 gesprek voldoende om alles op een rijtje te krijgen en door te kunnen op je pad. We overleggen dit en zien gaandeweg wat voor jou past en goed voelt. Het blijft altijd jouw keuze.

 

 

© 2024 Afke Hartog

Thema door Anders Norén